SBK

De Kunstuitleen

Stichting Beeldende Kunst, een organisatie die kunst verhuurt en verkoopt, daagde ons uit: Kom voor ons met een idee om eruit te springen op de Affordable Art Fair!

target icon

Doel

1 1/3

Het doel was om de bezoekers van Affordable Art Fair te verbazen met een gloednieuwe manier van online kunst uitzoeken. Een manier die het uitproberen van kunst in je eigen woning een stuk gemakkelijker maakt. De voornaamste uitdagingen hierbij waren:

 • 1
  Hoe kunnen we opvallen tussen alle andere kunstorganisaties
 • 2
  En hoe trekken we de jonge bezoekers naar ons toe
 • 3
  Hoe kunnen we nieuwe technieken gebruiken om kunst op een andere manier aan te bieden
proces icon

Proces

2 2/3

Om de uitdagingen te tackelen hebben we Augmented Reality (AR) als technologie omarmt. Met AR kun je via de camera van je telefoon of tablet virtuele objecten tonen in de ‘echte’ wereld. Voor SBK bood dit de mogelijkheid om klanten kunstwerken van de SBK-collectie virtueel te laten projecteren op een marker.

 • 1
  Verkennen van de problem space middels de 'Job to be Done' theorie
 • 2
  Creëren van prototypes middels de Aer design sprint
 • 3
  Prototypes uitwerken in Vue.js in combinatie met ARToolKit
Resultaat icon

Resultaat

3 3/3

De AR app was een groot succes op de Affordable Art Fair, samen met SBK stonden wij op de beurs en spraken we met de bezoekers en zij waren zeer enthousiast of de mogelijkheden van Augmented Reality (in combinatie met kunst).

  Dankzij onze samenwerking met AER wisten we met augmented reality de bezoekers op de Affordable Art Fair Amsterdam enorm te verrassen. Omdat er geen app gedownload hoeft te worden konden de bezoekers meteen kunstwerken uitproberen in hun eigen woning.
  Eduard ter Schiphorst
  Managing Director & CFO

  Ontwikkelen stopt nooit

  Na het afronden van een project blijven we nadenken over hoe onze software oplossingen verbeterd kunnen worden. De AAF-beurs was voor ons een mooie gelegenheid om te zien hoe de bezoekers gebruik maakten van de AR. Wij houden onszelf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sofware development, om zo altijd de beste oplossingen te bieden voor onze klant.

  Vertel ons over jouw project!

  Papieren vliegtuig